Stop gesloten jeugdzorg

Als gezinshuis is onze visie kinderen zoveel mogelijk in een normale huiselijke sfeer op te laten groeien. Helaas is dat voor vele kinderen die niet meer thuis kunnen wonen nog steeds niet de werkelijkheid.

Teken jij ook mee aan de petitie van stichting het vergeten kind? Dat kan tot en met 4 februari!


Sanne werd op haar twaalfde in gesloten jeugdzorg geplaatst. Niet omdat ze iets fout had gedaan, maar omdat het thuis niet veilig voor haar was. Pas na 30 maanden kwam ze uit de gesloten jeugdzorg. Het verhaal van Sanne is niet uniek: wist je dat er in Nederland ruim 1.800 kinderen onschuldig opgesloten zitten?

Kinderen die in gesloten jeugdzorg geplaatst worden hebben vaak al te kampen met forse trauma’s en complexe problemen. Opsluiten helpt niet, maar leidt alleen maar tot nog grotere psychische problemen en nieuwe trauma’s. 

Het opsluiten van kinderen die zorg nodig hebben moet stoppen! Help mee. Teken de petitie.

Geef een reactie