Brief voor onze gezinshuis-kinderen

Hoi lieve jongen of lief meisje, stoere gast of coole chick,

Hebben we de aanhef een beetje goed of klinkt het oubollig? Waarschijnlijk het laatste. Maar weten wij veel, wij zijn ook maar twee volwassenen. Alleen jij weet namelijk echt wat er in je omgaat en wie je bent.

Misschien weet je dat al precies en begrijpt de rest je gewoon nog niet, of ben je nog op zoek en heb je een heleboel vragen, maar geen antwoorden.

Of wij de antwoorden hebben die je zoekt kunnen we je niet beloven, want wij willen geen valse beloftes doen, die heb je misschien al genoeg gehoord in je leven. Daarom doen wij alleen maar één belofte:

Wij gaan er voor je zijn.

Wat dat precies inhoud weten wij nu nog niet precies, net zo min als jij dat weet, maar wij zijn er klaar voor. We beloven je dat je er bij ons mag zijn, mag praten over alles waar je mee zit, maar ook gewoon je hart kunt luchten zonder “wijs” advies of oordeel aan te moeten horen. Of gewoon lekker stil kunt zijn als je dat wilt.

We beloven je dat we samen op zoek gaan naar antwoorden op je vragen en je helpen met het verwerken van die antwoorden.

We beloven je dat wij geen oordeel gaan hebben over jou of je verleden, maar naar je zullen luisteren, je zullen helpen en zullen steunen. We beloven ook dat het niet altijd even leuk zal zijn, dat je op ons ook wel eens boos zult zijn en wij waarschijnlijk ook boos op jou op bepaalde momenten. Maar we beloven je dat hoe boos jij ook bent op ons of wij op jou, wij er, op wat voor manier dan ook, altijd voor jou zullen zijn. Want die belofte hebben we jou en onszelf gedaan.

We kijken uit naar je komst en zullen je welkom heten in ons huis.

Met liefdevolle groet,

Sanne en Jan Willem


PS als dat mag van de mensen die je nu helpen en als jij dat wilt, zijn ook je ouders, broers en/of zussen welkom op bezoek, want ook zij horen bij jou.