Thuis in Epe

Gezinshuis ’t Dorpshuys ligt in Epe. Epe is een dorp aan de rand van de Veluwe. Centraal gelegen tussen Zwolle, Apeldoorn en wat verder weg Harderwijk.

Als grootste dorp van de gemeente Epe beschikt Epe over veel voorzieningen en een zeer goede bereikbaarheid. Epe heeft vele sportverenigingen, culturele instellingen en zorgvoorzieningen. Daarnaast kent Epe een bruisend centrum. ’t Doprshuys ligt letterlijk aan de rand van dit centrum.

Zwolle en Apeldoorn zijn met een directe busverbinding te bereiken, maar ook Deventer en Harderwijk of Utrecht zijn goed met openbaar vervoer bereikbaar.

Naast de vele voorzieningen heeft Epe ook een rijke omgeving. Uitgestrekte bossen liggen op steenworp afstand vol geweldige paden om te wandelen of te mountainbiken en barstensvol met wild.

Epe kent vee verschillende scholen voor basisonderwijs, waaronder ook een SBO school. Naast basisonderwijs beschikt Epe ook over een middelbare school met onderwijs van vmbo tot tweetalig atheneum en een zeer goede dyslexie begeleiding. In het dorp verderop, Heerde, is ook een grote scholengemeenschap voor middelbaar onderwijs aanwezig.

Kinderen geplaatst in gezinshuis ’t Dorpshuys hebben dus alle voorzieningen bij de hand, bevinden zich in een veilige omgeving met veel ruimte en rust, niet alleen in huis, maar ook in de omgeving.