Onze dierenvrienden

Voor ons zijn dieren heel belangrijk. Onze dieren geven ons zoveel terug; liefde, rust, troost, humor, steun. Het zijn net mensen. Onze kinderen voeden we op met liefde voor dieren, respect voor de natuur en verantwoordelijkheid voor de zorg voor een ander levend wezen. Levenslessen van onbetaalbaar belang.

Pardoes

Dit is Pardoes, onze lieve grote vriend. De leider van onze vier paarden. Hij houdt alles het liefst bij elkaar en is van de leg als één van de anderen even weg is naar het bos bijvoorbeeld. Pardoes is een vriendelijk paard. Hij is kalm en rustig en voelt het aan wanneer je even een knuffel nodig hebt. Hij kan je aan het lachen maken met zijn grapjes, hij vindt zichzelf ook wel heel erg leuk 😉 Pardoes is het paard van Sanne, zij rijdt er op maar ook onze kinderen stappen graag op de rug om hem lekker uit te stappen bijvoorbeeld.

Barney

Barney is onze lieve hond die afkomstig is uit Bulgarije. Hij woont inmiddels alweer een paar jaar bij ons. We zeggen niets teveel als we zeggen dat dit de allerliefste hond is die je je maar kunt voorstellen. Hij is heel open en spontaan naar mens en dier, een echte allemansvriend. Hij houdt van eindeloos knuffelen en zit het liefst bij je op schoot. Wandelen in het bos is ook te gek, net als eten en als hij een kluif krijgt begint hij te tapdansen van blijdschap.

Puk

Onze Puk is de rijpony van onze middelste dochter. Onze diva, zeggen we wel eens. Ze laat zich niet zomaar iets zeggen en staat altijd met haar neus vooraan. Maar ze is een ontzettend lieve pony met haar hart op de juiste plek. Ze doet soms in het begin een beetje afwijzend maar als je haar hartje veroverd hebt doet ze alles voor je. Ook Puk kan je helpen op haar eigen unieke manier, als je maar weet hoe je met haar om moet gaan.

Bo

Mr. Bojangles, zoals hij voluit heet, is onze ruwharige Jack Russell Terriër. Barney en hij zijn de grootste vrienden. Heerlijk struinen door het bos en over de hei, de wandelingen kunnen niet lang genoeg zijn. Ook Bo is een enorme knuffelkont en voelt feilloos aan als je je niet happy voelt. Dan komt hij bij je zitten en troost je zoals alleen hondenvriendjes dat kunnen. Maar ook lekker spelen en donderjagen is wat hij graag doet, zijn energie is eindeloos!

Joey

Onze kat Joey, ons cadeautje van het bos. Een tijd geleden liepen we in het bos, een heel eind van de bewoonde wereld. Ineens liep er een grote kitten, helemaal alleen. We hebben hem maar meegenomen en aangemeld als gevonden kat. Hier kwam geen reactie op en na enige tijd hebben wij besloten dat hij bij ons mocht blijven. Hij kreeg de naam Joey, naar Joey uit onze favoriete serie Friends omdat hij graag het eten voor de neus van de andere katten weghaalt. “Joey doesn’t share food!’ is een bekende uitspraak in die serie.

Joey heeft nog drie andere kattenvrienden: Yoep, Pom en Bella.

Suki

Onze roodwangschildpad Suki die wij al heel wat jaren bij ons opvangen. Zij woont bij ons in de vijver nadat zij ineens aan de vishaak zat van de broer van Jan Willem. Ze bleek gedumpt te zijn. Bij de reptielenopvang was geen plek en de vraag was of ze bij ons mocht blijven. Ze gaat elke winter in winterslaap en zodra de zon weer lekker begint te schijnen komt ze weer boven water en weet ze precies waar ze moet gaan zitten om wat lekker eten te scoren.

Muis

“de allerliefste Connemara van Nederland” stond in de advertentie van Muis. En dat klopt, ze ís de allerliefste pony! Muis vindt niets gek, vindt springen echt het allerleukste dat er bestaat en doet dat graag samen met onze zoon. Maar kun je nog niet rijden ook dan is Muis je beste maatje. Zij leert je met haar engelengeduld hoe je goed moet paardrijden. Ze is heel voorzichtig, als ze merkt dat je je balans verliest dan stopt ze zodat je weer goed kan gaan zitten bijvoorbeeld. Ze kan ook kunstjes en geeft de lekkerste paardenkusjes!

Kippen

Onze kippen zijn een gezellige groep dames onder leiding van de zwarte dubbelgezoomde Barnevelder Flo. Flo regelt alles in ’t Kukelhuys. Elke dag liggen er heerlijke eieren voor ons klaar. Ze houden ervan om lekker door de tuin te scharrelen en tokken dan heel wat af.

Marshall en Snuf

Marshall en Snuf zijn vader en dochter. Gek op elkaar en gek op knuffelen. Nieuwsgierig en een beetje ondeugend. Blij als ze eten krijgen en helemaal als het een lekkertje is.

Deze twee Franse hangoren zijn echte toppers.


Al onze dieren zijn huisdieren en wij vertrouwen onze eigen kinderen volledig met onze dieren. Op de paarden na hebben we ze ook allemaal bij huis.

Voor ons is het belangrijk dat onze gezinshuiskinderen net zo met de dieren om kunnen gaan als onze eigen kinderen. We vragen dan ook aan alle gezaghebbenden m.b.t. de kinderen om toestemming, dat is voor ons belangrijk, want hoewel dieren heel veel goeds kunnen brengen kan er door een onverwachte situatie altijd een ongeluk(je) gebeuren. Dat risico accepteren wij voor ons en voor onze eigen kinderen en voor ons is het belangrijk dat de gezaghebbenden dat ook op die wijze accepteren voor de gezinshuiskinderen.