Missie

Een missie staat voor wat je drijft, waarom je iets doet en wat je voldoening geeft in je dagelijkse leven, dat kan klein of groot zijn. Onze missie luidt als volgt:

Met ons gezinshuis willen wij zoveel mogelijk kinderen begeleiden naar een zo gelukkig mogelijke toekomst.

Een missie is weer gestaafd op een visie, hoe zie je de wereld en wat heeft jou geïnspireerd tot een missie.

Visie

Kinderen zijn kwetsbaar, maar ook sterk en veerkrachtig. Wat ze ook hebben meegemaakt er is altijd ruimte en kracht voor herstel en verbetering. Met een duidelijk en realistisch doel is veel mogelijk. Je mag er zijn, ook met je verleden of problemen, die zijn onderdeel van jou en maken je jou. Geen enkel kind zou zijn best mogelijke toekomst ontnomen mogen worden door de situatie waarin hij of zij verkeert. Helaas hebben heel veel kinderen niet de zekerheid van een veilige of onbezorgde jeugd. Dat kan aan de thuissituatie liggen, maar ook aan de eigenheid van het kind zelf.

Als maatschappij zijn wij verantwoordelijk voor de toekomst die we onze kinderen geven, want zij zijn onze toekomst. Wij geloven dat het gezin, in welke samenstelling dan ook, de beste basis voor een kind is om zich te ontplooien en zichzelf te zijn. Een plek waar een kind veilig is, gezien wordt, maar ook gestimuleerd wordt, er ook tegenspraak is, doortastend wordt opgetreden en op het juiste moment de hulp van buiten wordt ingeschakeld.

Vanuit het principe dat wij weten wat een kind nodig heeft en ook zeer goed weten waar als ouder onze grenzen in kunnen liggen of in de rol die we spelen, want soms kun je iets beter aan een andere professional overlaten, bieden wij die veiligheid en ondersteuning als professioneel ouder, samen met ons netwerk.